FAME – En sinnlig visuell explosion!

Riksteatern i samarbete med Örebro länsteater fylls scenen av kultur- och språkmöten!

In action!

Josette Bushell-Mingo, som regisserar FAME-VISUKALEN:
”Det har varit ett extraordinärt år för FAME-VISUKALEN, från en liten idé till något som sprider sig stort genom hela Örebro. Tillsammans med döva, hörande, hörselskadade och teckenspråkiga artister, projektledare, lärare, unga artister, dansare och teckenspråkskonstnärer, handlar FAME om kreativitet, och drömmar, identitet och vänskap och kärlek .. och naturligtvis priset av att vara berömd och hur livet är i verkligheten.

Här kan på bilderna nedan kan du se oss lära våra målgrupper FAME teckenspråk och även dela med oss fantastiska idéer som folk från Örebro skulle vilja se förverkligas i Visukalen-projektet. De skapar så många spännande workshops, seminarier, händelser kring produktionen så att vår publik kan få en hel kulturell dag i Örebro.

Teckenspråkslektion på högsta nivå!

Örebro är också Europeiska Teckenspråkiga huvudstad, så det här ger en extra viktiga dimensioner. Även en politisk fråga för Örebros utveckling i framtiden och vi på Riksteatern är glada att stödja detta.

Det har varit givande och inspirerande också, att intervjua och träffa så många unga dansare och skådespelare för produktionen eftersom det blir en kombination av amatörer och professionella, döva och hörande. Med upp till 25 personer på och runt scenen kommer det att vara en visuell exsplosion – hoppas jag och en fantastisk resa för alla våra målgrupper.”

Teckenspråk möter tal och sång i denna unika uppsättning av Fame. En tragikomisk passionerad berättelse kring teman alla brottas med; kärlek, klass, identitet och kampen för att förverkliga sina drömmar. Fame följer en klass ungdomar på en scenkonstskola under två år.

Under 10 veckor under våren 2012 arbetas en visuell musikal fram, av döva, teckenspråkiga och hörande artister – professionella och amatörer – från hela Norden.

 I vår får publiken en unik möjlighet att uppleva FAME på ett sätt som aldrig tidigare skett.

Mer information finns på http://www.lansteatern.se/forestallningar/115-fame_visukalen.aspx

En start mot någonting spännande!

 

Nu släppas biljetterna till FAME-VISUKALEN – varmt välkomna till en oförglömlig kväll!

Bilderna är från Mingelträffen hösten 2011. Foto: Rebecca Hellqwvist, Riksteaterns Tyst Teater