Första kongressen – hur går det?

 

-Det här är min första kongress och allt har bara varit bra hittills, säger Maria Drejare från Hudiksvall som är nyinvald i sin förening och en av de som deltar i påverkanstorget. Men jag kan inte säga så mycket om vad jag vill än – jag är för ny! Jag är inne i en orienteringsfas och försöker förstå vad Riksteatern är och hur det fungerar. Och hur vi kan samverka regionalt. 

 Ja, vad är Riksteatern för dig?

En demokratisk folkrörelse, på lokal nivå har det för oss betytt ett nätverkande med andra föreningar. Det är väldigt spännande och kul, det öppnar många möjligheter. Man får nya kontakter.  

Hur kom det sig att du engagerade dig i föreningen?

Jag blev tillfrågad och sa ja för att det finns en sån enorm kraft i föreningen i Hudiksvall, mycket kvinnokraft! Det är ingen sovande förening, det känns jättekul och det ger energi.

Har du haft någon kulturupplevelse senaste du särskilt gillade senaste tiden?

Oj, vad svårt. Jag säger Emil Jensens performance och En dåres sånger, pjäsen om Fröding med Sven Wollter. Och biennalen! Den var jättekul och intressant att vara med på. Ska jag nämna någon föreställning därifrån så blir det Ingvar! En musikalisk möbelsaga.