Oppna scener i Makedonien och Sverige – samtidigt!

Fredagen borjade med Kosovos forestallning med symbolik av tystnad och tankevackande funderingar. Darefter framforde Makedonien sin forestallning som de arbetat med under workshopen i november 2010. Forestallningen tog upp varje skadespelares drommar och den gemensamma kamp fran det verkliga livet vavdes in. En bra start pa ”Sign is open 2011” som uppskattades av publiken.

Idag runt lunchtid lyckades svenska ”Open Sign” via Skype, fa kontakt med ”Sign is open” i Makedonien. Alla halsade pa varandra med stor gladje och scenen kandes genast storre! Detta peppade samtliga deltagare for framtida kontakt.

Pa kvallen var det Serbiens tur med tre korta forestallningar: Romeo & Julia, en serbisk historia och sedan en kusligt lik Mr Bean med alla hans tabbar, som avslutade kvallen med skrattsalvor.

Allt detta genomfordes med Teckenspraksdagen i tankarna, som firades i Sverige under denna helg. I och med ”Open Sign” och ”Sign is open” ges mojligheten att fa sta pa en oppen scen och framfora nummer pa sitt egna sprak.

Det kanns fantastiskt att kunna samlas under dessa dagar. Ju fler som kampar, desto fler oppna scener!
Fran ett soligt Makedonien,
Juli och Mimmi

2 thoughts on “Oppna scener i Makedonien och Sverige – samtidigt!

 1. Jättekul!! Fina bilder! Var i Örebro och stod på scenen under Open Sign. En glädje att Open Sign-konceptet sprids ut i världen – föga förvånande då det är ett fantastiskt sätt för folk att få chansen stå på scenen för några minuter i rampljuset!
  En eloge till er två, Juli och Mimmi, för text och bild som är härliga att läsa och se!

 2. Tack Johanna!

  Även eloge till er alla som framförde era minuter i rampljuset på Open Sign i Örebro. Skulle gärna ha webbkameran på hela tiden så att ni kunde se varandras föreställningar!

  Alla på ”Sign is open 2011” blev så peppade och så glada av denna stund – och jag hoppas att det blir många fler öppna scener världen över. Det finns så många talanger därute!
  Från Riksteaterns Tyst Teater kontor,
  Juli

Comments are closed.