Prisutdelning: Norrtälje kommun prisar Lillemor Broström i Riksteaterföreningen i Roslagen

– Jag är väldigt stolt, sa Lillemor Broström, ordförande i Riksteaterföreningen i Roslagen, när hon i går kväll tog emot Norrtälje kommuns årliga kulturpris.

Björn Alsén, kommunens kulturchef, och Bengt Ericsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande, delade ut priset i Roslagsskolans aula inför en applåderande publik som just upplevt Jessica Zandéns föreställning Min mormors Gladys.

Varför Lillemor Broström fick priset? Kultur- och fritidsnämndens skriver så här i sin motivering:

”Lillemor Broström tilldelas 2012 års kulturpris  för hennes mångåriga och vitala engagemang för teatern och för kulturfrågor i allmänhet. Som ordförande för Riksteaterföreningen i Roslagen har hon varit aktiv på alla nivåer; hon har besökt förhandsvisningar, bokat in föreställningar,skrivit ansökningar, burit stolar och rekvisita, pratat för sin vara, sålt biljetter, klistrat affischer och slutligen låtit sig beröras av en mängd teaterföreställningar. Hon har också varit engagerad i föreningen Sånglekarne. För detta enträgna arbete vill Norrtälje kommun ge Lillemor ett erkännande.”

Foto Sara Bäckvall

Priset, ett originalkonstverk av konstnären Hermine Keller, överlämnades till Lillemor Broström på scenen i går.  Björn Alsén passade också på att tacka Lillemor för ”både angenämna och lite jobbiga diskussioner som vi haft” .

Lillemor Broström i många kameror i går.