Stockholm Street Festival – kanske på turné i Sverige 2012???

Hej.

Jag heter Daniel och arbetar som producent på Riksteatern. Den gånga helgen bjöd Stockholm Street Festival i Kungsträdgården, en gatuteaterfestival. Detta var andra året den arrangerades av Funnbybones Productions (Thorsten Andreasen som startade Gycklargruppen för över 20 år sedan) tillsammans med Charlie Caper och Riksteataern och Folkets Hus & Parker var med och stöttade årets upplaga. Jag, och några inbjudna från olika teaterföreningar, kunde under två dagar avnjuta några artister av världsklass. Allt från svärdslukare, komiker, jonglerare, rockringtjej, 8 dansare från Rwanda, trollkarlar, mimare m.m. Varje akt pågick ca 45 minuter och det var helt otroligt att se hur de alla gemensamt, men på varsitt håll, arbetade med publikontakt. Många av dessa artister känner varandra och följer ibland varandra åt och följer solen/sommaren och olika festivaler. Vi hade vädergudarna med oss och vi räknade fram en snittpublik på ca 1500 personer per akt, vissa drog runt 3000 personer. Varje akt avslutades med att om man ville, fick lämna ett bidrag i en hatt. För det är artisterna lever på, en slant och det är en kotym för artisterna att man gör så, och även att man inte ska ”ärva” varandras publik, så det får gärna gå en liten stund emellan åt.  Eller så som Space Cowboy ( en av artisterna) – If yo can´t afford it – this is my gift to you…..

Nu drar vi oss tillbaka och ska klura, finurla och se om det finns intresse och utbud för att kunna dra detta på turné under en kort och intentiv period under juli 2012. Man ska nog se det mer som en happening, som en present som man kan ge sina medlemmar samt övriga medborgare i staden. Kanske på Stortorget i din stad? Där det är ett stort publikflöde. Detta är ett perfekt tillfälle att kanske samarbeta med festivaler, kommunen och liknande organisationer. Har vi tur, kan vi få iväg 3-4 olika akter på en minturné under SommarSverige….

Självklart kommer detta presenteras under mer under AnbudLive den 3e September och jag kan redan nu avslöja att vi bokat en av de största fotbollsjonglerare just för AnbudLive.

Om du undrar mer om Stockholm Street Festival och om en eventuell turné sommaren 2012, är du mer än välkommen att kontakta mig på daniel.szpigler@riksteatern.se

Allt gott och ha det bra i sommarvärmen.

mvh

Daniel