Välkommen till Länk Evelina Holm!

Evelina Holm, 19 år, går sista året på teaterlinjen på Sundstagymnasiet i Karlstad och drömmer om att bli teaterproducent. I helgen är hon och ensemblen Teater L:Van en av 12 utvalda ensembler som kommer att spela på den nationella Länk-festivalen på Riksteatern i Hallunda. Under veckan kommer Evelina att vara gäst på Riksteaterns Facebook och Instagram där vi får följa henne och teater L:Vans förberedelser, resa till Hallunda, och allt som händer under helgens Länk-festival.

Du och din ensemble Teater L:Van är kommer ju att spela föreställningen Sannas sanna jag av Rasmus Lindberg på Länk-festivalen i Hallunda i helgen . Hur känns det?
Det ska bli väldigt häftigt att få spela på en professionell teaterscen. Det blir också roligt att får se alla de andra ensemblerna spela och att få träffa Rasmus.

Hur kom du i kontakt med Länk första gången?
När jag gick i ettan på gymnasiet var tvåorna med i Länkfestivalen. Nu är jag själv med i Länk, jag spelar huvudrollen Sanna i Sannas sanna jag och så regisserar jag även två scener i pjäsen.

Innan ni blev uttagna till den nationella Länk-festivalen så spelade ni på den regionala Länk-festivalen på Dalateatern i Falun. Hur var det?
Det var en helt fantastisk föreställning, en av våra bästa! Vi var den första ensemblen som spelade på Dalateatern och vi var så taggade! Och så fick vi ett fantastiskt mottagande med stående ovationer.

Ni har valt att spela pjäsen Sannas sanna jag. Hur tänkte ni när ni valde just den?
Vi i ensemblen kände direkt en obeskrivlig kärlek när vi läste Sannas sanna jag första gången. Det är en fantastisk pjäs och den passar vår ganska stora ensemble på 14 personer. Den är ganska tekniskt utmanande också, och det var precis det vi var ute efter.

Är det första gången du besöker Riksteatern i Hallunda?
Jag var på Riksteaterns Teaterdagarna i april och det blir sammanlagt fjärde gången jag är på Riksteatern i Hallunda. Eftersom jag drömmer om att bli teaterproducent så är jag nyfiken på Riksteatern och hur det skulle vara att jobba där.